Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτου ποσού!


Ο αμπελώνας του Πεδίου Αγίου Σάββα εκτείνεται απο τις πλαγιές του Άθωνα ως το Αιγαίο.

Στα 170 στρέμματα αμπελώνα καλλιεργούνται οι ποικιλίες Merlot, Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon.

Το μικροκλίμα του Αγίου Όρους με τις ψυχρές νύχτες και τις ήπιες ζεστές ημέρες ωριμάζει τους καρπούς των αμπελιών ιδανικά.Το οινοποιείο

Η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου οινοποιείου που θα ήταν σε θέση να καλύψει την παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας οίνου, προέκυψε μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2004 η οποία κατέστρεψε το μεγαλύτερo μέρος του μοναστηριακού συμπλέγματος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.

Οι μοναχοί της Μονής σύντομα συνειδητοποίησαν ότι μια μεγαλύτερη παραγωγή, θα τους εξασφάλιζε τους απαραίτητους πόρους για την αναστήλωση του μοναστηριού ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή η ποσότητα του κρασιού που παραγόταν κάλυπτε μονάχα τις καθημερινές τους ανάγκες. Με τη συνέργεια έμπειρων ειδικών από το Βελιγράδι, φυτεύτηκαν νέες ρίζες στον αμπελώνα του Πεδίου Αγίου Σάββα που υπήρχε απο την ίδρυση του μοναστηριού.

Το σύγχρονο οινοποιείο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στεγάζεται σήμερα σε ένα παραδοσιακό, πέτρινο κτίσμα με κελάρια που χρονολογείται από το 1734 και βρίσκεται πλησίον του αμπελώνα του Αγίου Σάββα.